Tonfisklasagne
Sådär, nu är jag tillbaka efter att ha hämtat barnen och handlat lite. Ska ge mig på att laga tonfisklasagne. Låter kanske sådär men det kan ju vara gott :)
Får återkomme senare om det var gott men här är receptet. :)
2. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
3. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och rosmarin, låt det fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, tomaterna och buljongtärningen, koka sakta
i ca 10 minuter. Vänd ner crème fraichen.
4. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, krydda med salt, peppar och citronsaft.
5. Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugns-säker form, strö över parmesan. Sätt in formen mitt
i ugnen ca 30 minuter.
6. Servera med en sallad.
Får återkomme senare om det var gott men här är receptet. :)
Ingredienser
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk rosmarin
- 1 dl vatten
- 500 g krossade tomater
- 1 grönsaksbuljong
- 4 dl lättcrème fraiche
- 2 burkar tonfisk i vatten à 200 g
- salt och svartpeppar
- 1 citron
- 9 lasagneplattor
- 1 dl riven parmesanost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.2. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
3. Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och rosmarin, låt det fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, tomaterna och buljongtärningen, koka sakta
i ca 10 minuter. Vänd ner crème fraichen.
4. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, krydda med salt, peppar och citronsaft.
5. Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugns-säker form, strö över parmesan. Sätt in formen mitt
i ugnen ca 30 minuter.
6. Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback